Krachttraining voor vrouwen

Wat mij nog steeds opvalt is dat wanneer ik in de sportschool rondloop, ik zie dat de meeste vrouwen blijven hangen bij de cardio-apparaten. Op zich is daar niks mis mee. Maar wat veel vrouwen niet helemaal beseffen is dat je door middel van een goede krachttrainingssessie het gewichtsverlies enorm kan stimuleren.

De meeste vrouwen vinden krachttraining echt iets voor mannen. Dat lijkt zo omdat er in het gedeelte van de sportschool waar losse (zware) gewichten te vinden zijn, vaak veel mannen aanwezig zijn. Bovendien zijn vrouwen vaak bang om te gespierd en zwaar te worden. Geheel onterecht, want vrouwen kunnen namelijk bijna geen testosteron produceren. Dit betekent dat je geen spiermassa kunt ontwikkelen, maar er wel voor kunt zorgen dat je lichaam strakker uit komt te zien.

Krachttraining is dus erg geschikt voor vrouwen van alle leeftijden. Met name vrouwen boven de dertig wordt krachttraining aangeraden. Dit komt omdat de stofwisseling trager gaat werken en daarnaast word je vel slapper. Met gewichten trainen is een uitstekende manier om jezelf helemaal strak in vorm te krijgen.

Het beste is om cardio-oefeningen en krachttraining te combineren. Je kunt na de krachttraining gerust een zumba/rpmlesje volgen. Hierdoor val je echt snel af, zeker als je daarnaast goed let op je voeding.

In onderstaande video wordt nogmaals uitgelegd waarom vrouwen met zware gewichten moeten trainen.

 

Afvallen gaat sneller als je elkaar helpt. Like ons op FB en deel je ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sign up to our newsletter!