Wat kun je met een slowjuicer?

 

Slowjuicer kopenWat is een slowjuicer?

Je hebt er vast wel van gehoord, de slowjuicer. Maar wat kun je er precies mee? De slowjuicer ken ik vooral van tarwegras. Je stopt tarwegras in het apparaat en vervolgens komt er een heerlijk, ultragezond groen sapje uit. Maar wist je dat je ook groenten en fruit in de slowjuicer kunt doen om er smoothies mee te maken?

De slowjuicer is dus niet alleen geschikt voor het maken tarwergrassapjes. Fruit en groenten die het apparaat verwerkt worden heel langzaam vermalen tot een pulp en vervolgens geperst, waardoor alle vitaminen, mineralen en andere waardevolle voedingsstoffen worden behouden.

Op deze manier krijgt het sap meer smaak en textuur. Bovendien blijft de kleur en de kwaliteit van het sap ook veel langer houdbaar (tot wel 48 uur), dan het sap dat uit de blender of sapcentrifuge komt.

Al het sap van de vrucht wordt eruit geperst zodat er alleen droog pulp achterblijft in de juicer. Het resultaat van het sap dat uit de slowjuicer komt is daardoor ontzettend puur.

Verschil slowjuicer en sapcentrifuge

In tegenstelling tot de slowjuicer blijft er bij een sapcentrifuge ook pulp achter, maar deze is vaak nog erg vochtig. Er gaan dus veel meer smaak, kleur, vitamines en mineralen verloren dan bij een slowjuicer.

Daarnaast maakt een sapcentrifuge ook meer omwentelingen per minuut om fruit en groenten te kunnen verwerken. Dit heeft als gevolg dat het sap veel sneller oxideert omdat er hier zuurstof wordt vermengd en er veel wrijving ontstaat bij dit proces. Het sap dat er uitkomt, is van veel mindere kwaliteit. Dit merk je aan het feit dat het sap veel sneller verkleurt.

Uiteindelijk verliest een sap dat vermalen is door de sapcentrifuge ongeveer 80% van de voedingsstoffen. Het lichaam kan verder de achtergebleven voedingsstoffen ook niet meer goed opnemen. Erg zonde dus.

slowjuicer kopenWaar moet ik op letten bij de aanschaf van een slowjuicer?

Slowjuicers heb je in twee verschillende soorten, namelijk de single-gear en twin-gear. Bij de single-gear is er maar een pers beschikbaar die groenten en/of fruit door een zeef vermaalt. Tijdens de persing worden de celwanden van de ingrediënten opengebroken waardoor alle voedingsstoffen van het sap vrijkomen. Vervolgens wordt het sap van de pulp gescheiden en apart van elkaar opgevangen.

Bij de slowjuicer met een twin-gear zijn twee persvijzels aanwezig die de ingrediënten eerst helemaal verpulveren, alvorens ze door een zeef worden geperst. Hier is sprake van een dubbele persing met als gevolg dat er 23% meer sap vrijkomt in tegenstelling tot een single-gear juicer.

Aan jou de vraag hoe vaak je van plan bent de slowjuicer te gaan gebruiken. Als je per keer minder dan twee glazen sap wilt bereiden, dan is een single-gear juicer een goede keuze. Maar als je meer glazen sap per keer wilt persen, dan zou ik gaan voor een twin-gear apparaat. Zo haal je de kosten er goed uit.

Ga je voor kwaliteit dan is een single-gear slowjuicer een veel beter alternatief voor een sapcentrifuge. Er komt bovendien 40% meer sap uit de juicer dan bij een normale sapcentrifuge. Wel is de slowjuicer een stuk duurder dan een centrifuge. Je zult dus een goede afweging moeten maken tussen prijs en kwaliteit.

Waar te koop?

Tegenwoordig zijn slowjuicers overal gemakkelijk verkrijgbaar. Onze winkel biedt een breed assortiment aan slowjuicers in verschillende prijscategorieën.

Ga naar onze winkel voor de beste slowjuicers.

slowjuicer kopen

Afvallen gaat sneller als je elkaar helpt. Like ons op FB en deel je ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sign up to our newsletter!