Wat is detoxen?

detox recepten

Wat is detoxen?

Detoxen is een manier om je lichaam van binnenuit te reinigen en te ontgiften. Zonder dat je het merkt, vangt je lichaam allerlei giftige stoffen op.

Deze giftige stoffen zijn afkomstig van alledaagse producten zoals cosmetica, plastic en bewerkte voeding. Maar ook uitlaatgassen en stress zorgen ervoor dat we ongemerkt giftige stoffen binnenkrijgen.

Aangezien we tegenwoordig veel in aanraking komen met toxische stoffen, kan ons lichaam deze stoffen niet meer natuurlijk afbreken dat normaliter door de lever, darmen en nieren wordt gedaan.

Daarom blijven er toxische stoffen achter in ons lichaam en worden ze ‘veilig’ opgeslagen in onze vetcellen.

Door te detoxen reinig je je lichaam en wordt het weer schoon van binnen. Hierdoor kun je veel makkelijker afvallen en ga je lekkerder in je vel zitten.

Voordelen detoxen

Wat zijn de voornaamste voordelen van detoxen?

  1. Je valt veel en gemakkelijker af
  2. Je krijgt meer energie
  3. Je huid wordt mooier
  4. Je voelt je mentaal en fysiek beter
  5. Je gaat beter slapen en concentreren

In onderstaande video wordt nogmaals uitgelegd wat de voordelen zijn van detoxen. Er bestaan tevens speciale detoxprogramma’s waarbij je compleet begeleid wordt in een inspirerende omgeving.

Zoals hier in het Kamalaya Wellness Sanctuary in Thailand.

De reis en het detoxprogramma kun je boeken bij Puur & Kuur.

Hoe start ik met een detox?

Start langzaam
Als je abrupt overgaat van een ongezond eetpatroon naar een detoxprogramma, dan zal je lichaam een ‘schok’ kunnen ervaren.

Begin daarom van te voren al langzaam met het toevoegen van gezonde voedingsmiddelen in je dagelijks eetpatroon. Op deze wijze gaat je lichaam alvast wennen aan een gezonde levensstijl en zal het detoxen je gemakkelijker vergaan.

Rust voldoende
Zodra je eenmaal bent gestart met detoxen, zul je merken dat je minder energie overhoudt. Dit is een normaal proces. Gun je lichaam de tijd om te reinigen.

Intensief sporten is eveneens niet aan te raden tijdens deze periode. Houd het vooral lekker rustig zodat je hiermee energie bespaart.

Afvallen na bevalling

Drink meer water
Er zijn twee redenen waarom het goed is om meer water te drinken tijdens een detoxperiode. Allereerst zorg je ervoor dat je maag gevuld blijft. Hierdoor zul je minder last krijgen van een hongergevoel.

Daarnaast kan je lichaam uitdrogingsverschijnselen krijgen, zoals een droge mond of verkleuring van de urine. Dit komt omdat je de voedingsinname enorm beperkt. Zorg er daarom voor dat je voldoende vocht binnenkrijgt.

Let op:
Mensen die gezondheidsklachten hebben is het raadzaam een (natuurkundig) arts te raadplegen alvorens er met een detox wordt gestart. Zorg voor extra begeleiding indien mogelijk.

Mocht je ziek worden tijdens het detoxen, keer dan onmiddellijk terug naar je normale eetpatroon en schakel een deskundige in als je klachten aanhouden.

Afvallen gaat sneller als je elkaar helpt. Like ons op FB en deel je ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sign up to our newsletter!