Smoothie: yoghurt met frambozen en vezels

Smoothie maken

Smoothie als ontbijt

In de ochtend heb ik meestal niet zo’n grote trek. Ook wil ik zo min mogelijk tijd besteden aan het maken van mijn ontbijt. De laatste tijd ben ik meer yoghurt smoothies gaan drinken. Zelfgemaakt, dat wel. Ik merk dat ik dan in de ochtend minder behoefte heb aan tussendoor snacks. Hangt er natuurlijk wel van af wat je in je smoothie doet ;-).

Ik heb geëxperimenteerd met smaken en ingrediënten die zorgen dat je langer verzadigd blijven. Laatst had ik een Juvo maaltijd uitgeprobeerd. Wat mij betreft is dit zeker een blijvertje en een aanrader! Als je geen Juvo hebt, dan zijn er nog talloze andere mogelijkheden die zorgen dat het hongergevoel uitblijft, maar die wel net zo voedzaam zijn.

En zo heb ik vanochtend een frambozen smoothie gemaakt! Heel simpel en snel in elkaar gemixt. Inclusief vezels zodat je er de hele ochtend op kunt teren.  Ik vind dit ideaal als je echt weinig tijd hebt. En ik geloof dat dit voor zo’n 90% van de mensen geldt. Daarom wil ik hieronder het recept met je delen.

Hoe maak je deze smoothie?

Wat heb je nou nodig om de frambozen smoothie te maken?

  • Magere yoghurt
  • 100 gram bevroren frambozen
  • 1 banaan
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 2 eetlepels psylium vezels

Doe ongeveer 300 ml yoghurt in de blender samen met alle overige ingrediënten en mix het geheel. De smoothie is romig zodra alles geblend is.

Je kunt er ongeveer 2 glazen mee vullen. Drink zoveel mogelijk in een keer op. De smoothie heeft dan nog een romige, vloeibare structuur die je dan gemakkelijk naar binnen krijgt. Laat je het een tijdje rusten, dan wordt het vocht opgenomen door de vezels. Je smoothie zul je dan met een lepel verder moeten eten omdat het te dik wordt waardoor het blijft hangen in je glas.

Wat je dan zou kunnen doen is extra water er aan toevoegen zodat je deze smoothie ook mee kunt nemen voor onderweg. De smoothie wordt dan vanzelf dikker en romiger.

Daarnaast drink ik in de ochtend ook een paar koppen heet water bij zodat mijn maag goed gevuld blijft. Zo kan ik gerust de hele ochtend effectief doorwerken zonder dat ik tijd verspil aan het maken van tussendoor snackjes.

Smoothie

Ik ben benieuwd wat je van dit recept vindt. Laat hieronder een reactie achter en deel je smaakervaringen!

Afvallen gaat sneller als je elkaar helpt. Like ons op FB en deel je ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sign up to our newsletter!