Review smoothie recepten

smoothies maken

Wat zijn smoothies?

Smoothies zijn vaak een mengsel van water, vruchten(sappen) en/of bladgroente. Vaak wordt er ook nog allerlei superfood zoals chiazaadjes, acaipoeder aan toegevoegd voor extra vitamines en mineralen.

Doe alle ingrediënten in de blender en binnen een paar seconden heb je een smakelijke en verfrissende smoothie. Ze geven je lichaam direct een enorme boost en zorgen voor een hoge weerstand.

Daarnaast zijn ze binnen een handomdraai te maken en passen ze binnen een gezond leefpatroon. Binnen een mum van tijd heb je je dagelijkse hoeveelheid groente en fruit naar binnen.

Tegenwoordig bestaan er ontzettend veel varianten smoothies, dus er is voor ieder iets wils. Behoefte aan inspiratie? Bekijk verder op deze pagina de mogelijkheden!

Review: 125 gezonde groene smoothies receptenboek

In dit boek van Diana Verbeek staan maar liefst 125 recepten in voor smoothies. Aangezien er zoveel verschillende smoothies in staan, ben ik ervan overtuigd dat er voor iedereen een lekkere smoothie variant bestaat.

Zelf vind ik dit boek ideaal want smoothies neem ik vaak mee voor onderweg. Dit boek geeft je een hoop inspiratie om iedere dag te variëren met smoothies.

Afvallen door middel van (groene) smoothies is ook mogelijk. Wel ben ik van mening dat je naast smoothies ook andere voedingsmiddelen moet eten om variatie in je eetpatroon aan te brengen. Je lichaam heeft tijdens het afvallen behoefte aan verschillende voedingsstoffen en die haal je niet alleen uit enkel door het drinken van smoothies.

In het geval je zelf op eigen houtje probeert af te vallen met behulp van smoothies, dan raad ik je aan voorzichtig om te gaan met het drinken/eten van teveel fruit dat veelvuldig in smoothies kan voorkomen. Ondanks dat fruit over enorme hoge voedingswaarden beschikken, zit er ook fructose in.

Dit werd mij namelijk verteld toen ik een personal trainer inhuurde om fitter te worden. Indien je snel wilt afvallen dan is het zaak te minderen met natuurlijke producten die veel vruchtensuiker bevatten.

Als je merkt dat je niet meer afvalt, zorg er dan voor dat je de inname van fruit beperkt.

Sporten blijft een belangrijke factor als je snel resultaat wilt zien.

Ik benadruk hier wel dat elk lichaam anders reageert op voeding. Wat bij mij werkt hoeft niet bij jou zo te zijn, en andersom.

In ieder geval passen smoothies ontzettend goed in een gezonde levensstijl! Ze zijn erg eenvoudig om te maken en je kunt ze gemakkelijk meenemen voor onderweg. Ideaal voor mensen die een drukke agenda hebben en vaak moeten reizen.

Je hebt hiervoor wel een goede blender nodig.

Heb je nog geen blender? Ga naar onze winkel en koop direct een blender van hoogwaardige kwaliteit:

Ga naar blendershop

Smoothie recepten

Smoothie recepten

125 gezonde groene smoothies receptenboek – Diana Verbeek
125-smoothie-recepten-boek-hoge-resolutie-compressor

Bestel hier


Alles over groene smoothies – Liselot Vermeer

alles-over-groene-smoothies-cover-organge

Bestel hier