Red Velvet Cupcakes

Red Velvet Cupcakes eten na Pasen

Oké, de Paasdagen zijn voorbij. Net als kerst zijn dit vaak dagen vol met lekker eten en gezelligheid. Heb jij je best gedaan om niet te gaan snoepen? Of gunde je jezelf een moment van verwennerij tijdens het lijnen?

Mocht je jezelf hebben overgegeven aan alle lekkere zoetigheden en andere smakelijke hartige hapjes, dan is dit zeker geen ramp. Probeer de dagen erna weer goed te starten met lichte, voedzame maaltijden. Dus wat dacht je dan van Red Velvet Cupcakes?!

Tja, cupcakes zijn vast niet een van de eerste dingen die bij je opkomen als je op dieet bent. Maar ik heb goed nieuws. Deze red velvet cupcakes zoals hierboven in de video te zien zijn, zijn suiker-, gluten,- en zuivelvrij! Je kunt ze gerust opeten zonder er schuldig over te voelen. Bovendien zijn de cupcakes voedzaam. Ze bevatten slechts natuurlijke ingrediënten waardoor ze je een vullend en verzadigend gevoel geven.

Eet de cupcakes bijvoorbeeld in de ochtend in combinatie met een smoothie. Zo kom je in ieder geval goed de ochtend door en bouw je een goede bodem op voor de rest van de dag.

Hoe maak je de red velvet cupcakes?

Voor deze cupcakes heb je slechts een paar ingrediënten nodig:

25o gram boekweitmeel
3 eetlepels rauwe cacaopoeder
1 theelepel kaneelpoeder
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
200 gram roomboter
250 gram honing
2 geraspte rode bieten
2 grote eieren
150 ml kokosmelk
Paar druppels vanille-extract

  1. Doe de boekweitmeel samen met de cacaopoeder, kaneel, bakpoeder en zout in een beslagkom.
  2. Mix de roomboter en honing samen in een foodprocessor totdat het een lichte, romige massa wordt. Stop vervolgens de rode bieten en vanille-extract erbij en mix totdat het beslag mooi, egaal roze kleurt.
  3. Voeg de roze roombotermassa toe aan de droge ingrediënten. Voeg de twee eieren er een voor een toe en tot slot de kokosmelk. Roer vervolgens met een spatel totdat het een geheel wordt.
  4. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak ze in 18 minuten gaar op 160 graden.
  5. Laat de cupcakes even afkoelen en maak ze af met heerlijke slagroom van kokos. Strooi er eventueel kaneelpoeder overheen en je hebt zo heerlijke, gezonde red velvet cupcakes op tafel staan.

Eet smakelijk!

Heb jij deze cupcakes gemaakt?

Laat me weten wat je ervan vond door hieronder een bericht achter te laten!

Afvallen gaat sneller als je elkaar helpt. Like ons op FB en deel je ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sign up to our newsletter!