Personal Trainer Annemay stelt zich voor!

Annemay de RooyNaam: Annemay de Rooy
Woonplaats: Cuijk
Specialisme: Vitaliteitstraining, Bootcamp training, HIIT training, Conditietraining, Kettlebell training & Voedingscoaching.
Werkgebied: Cuijk, Nijmegen, Arnhem, Ede-Wageningen.

Waarom ben je begonnen als personal trainer?

Van jongs af aan ben ik al sportief. Sporten heb ik altijd met plezier gedaan en ik kan ook niet meer zonder. Sporten geeft me veel voldoening en ik vind het belangrijk om me fit te voelen. Als ik me fit voel heb ik namelijk gedurende dag meer energie en geeft het mij positiviteit. Hierdoor sta ik meer in mijn kracht.

Dit zou ik ook graag bij andere mensen willen terugzien en dit gevoel wil ik graag overbrengen naar andere mensen. Want je goed voelen, wie wil dat niet!

Wanneer ben je hiermee begonnen?

Eind 2011 heb ik mijn diploma’s gehaald: AALO – fitness docent en een verdieping hierop is fitness docent level 2. Daarnaast heb ik de opleiding voeding en diëtetiek aan de Haagse Hogeschool gestudeerd.

Ik heb veel seminars van verschillende gezondheid coaches bijgewoond en bij verschillende fitnesscentra heb ik veel werkervaring opgedaan als fitnesstrainer en groepsdocent.

Wat heb jij gedaan voordat je als PT aan de slag ging?

Ik heb aan de Hotelschool mijn diploma Hotel Management behaald. Vervolgens heb ik in de Verenigde Staten in een gaaf 5 sterren resort ´The Breakers´ in Palm Beach Florida gewerkt. Hier ben ik als Receptionist en Amenity Coördinator werkzaam geweest.

Bootcamp training Cuijk

Welke soort trainingen en diensten bied jij aan klanten?

Trainingen die ik aanbied zijn onder andere:  HIIT training. Dit is een interval training waarbij je kort maar intensief traint en waarbij je in een korte tijd je hartslag goed verhoogd, veel calorieën verbrandt en je vetverbranding een boost geeft!

Bijvoorbeeld, je gaat aan de slag met vier oefeningen; oefening 1: push up, oefening 2: squat, oefening 3: sit up en oefening 4: lunges = 1 reeks. Elke oefening doe je voor 20, 30 of 40 seconden en na elke reeks heb je 20, 30 of 40 seconden rust. Je kunt bijvoorbeeld drie of vier sets doen.

Het is korte en intensieve training met weinig rust. Hierdoor houd je je hartslag hoog, train je je conditie en spierkracht. Hiernaast geef je een boost aan je vetverbranding, niet alleen tijdens de training maar ook na de training.

Omdat het doel van veel cliënten vetverbranding is, is het belangrijk om tijdens de training je te richten op krachttraining. Om kracht op te bouwen zijn spieren nodig. Spieren bouw je op door aan krachttraining te doen. Het behouden van spieren vraagt veel energie, hierdoor verhoogt je rustmetabolisme, in andere woorden, je vetverbranding tijdens rust.

Conclusie: om snel vet te verbranden is krachttraining nodig!

HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Dit is een korte, maar intensieve interval training. Ook dit is een goede en snelle training (maar intensieve) training om je vetverbranding te stimuleren en tegelijkertijd je conditie te verbeteren.

Verder geef ik vier bootcamp trainingen per week en één keer in de week een hardlooptraining.

De Kettlebell training doe ik meestal tijdens personal training, sommige oefeningen gebruik ik tijdens de bootcamp trainingen.

Naast training is de juiste voeding en mentale fitness key voor een fit lichaam en heldere geest. Voedingscoaching en mental coaching is ook waar ik in ben gespecialiseerd en samen in een traject aanbied. Alle onderdelen (training, voedingscoaching en mental coaching) kunnen afzonderlijk afgenomen worden, maar meestal gaat dit in een traject samen.

Bootcamp training


Wat vind jij zo leuk aan dit vak?

De meeste mensen die mij benaderen zijn op een bepaald punt in hun leven waarbij ze inspiratie nodig hebben. Wat mij enorm motiveert en wat ik leuk vind aan dit vak is dat ik iemand kan helpen die in een negatief spiraal zit, probeer terug te brengen naar een positieve spiraal.

Het geeft me veel energie als ik mensen zelfverzekerder en positiever zie worden, je ziet ze opleven! Daar geniet ik van en dit motiveert mij meer om mensen te helpen.

Welke uitdagingen in jouw beroep zijn er?

Je hebt altijd ups en downs in het leven. Het behalen van resultaten gaat niet altijd in een rechte lijn omhoog. Je hebt met tegenslagen en allerlei verleidingen te maken.

Als Personal Trainer Coach is het de uitdaging om iemand die in een ‘down’ zit, weer terug te krijgen in de ‘up’. Elke persoon zit anders in elkaar en met iedere persoon moet je dus weer anders omgaan om diegene weer gemotiveerd en in hun ‘up’ te krijgen.

Waar bestaat jouw klantengroep voornamelijk uit?

Hoofdzakelijk vrouwen in de leeftijdscategorie tussen de 20 en 60 jaar. Cliënten zijn voornamelijk ondernemers en vrouwen met een drukke agenda. Bij de Bootcamp trainingen zijn er ook een aantal studenten die bij mij een lesje volgen.

Bootcamp training cuijkMet welke ‘klachten’ komen de meeste klanten bij jou?

Veel mensen komen bij mij om lichaamsvet te verliezen. Ze willen weten hoe ze effectief hun vetreserves kunnen aanspreken en op gewicht kunnen blijven. Naast expertise hebben ze vaak een stok achter de deur nodig, een afspraak waarvoor ze betaald hebben.

Naast het verliezen van lichaamsvet, komen mensen bij mij om hun energieniveau te verhogen. Ze missen de kracht in hun leven en zitten niet lekker in hun vel. De kracht en energie willen ze weer terug krijgen. Ze willen weer fitter door het leven.

Veel vrouwen volgen een coachingstraject vanwege de combinatie van sport, voeding en stress beheersing die ik in een combinatietraject aanbied.

Omdat ik mij verdiep in het vrouwelijk lichaam en de hormomen die in het vrouwelijk lichaam een rol spelen, nemen vrouwen eerder de stap om contact op te nemen voor een coachingstraject.

Welk boek is jouw bijbel?

‘Synchroniciteit’ van Deepak Chopra. Het boek gaat over het herkennen van boodschappen en signalen die zich dagelijks voordoen. Het leert je eerder signalen te herkennen zodat je vervolgens bewust actie kan ondernemen. Het boek leert je gevoeliger te worden voor gebeurtenissen en de signalen te herkennen. Aan jou is vervolgens de stap, de keuze, wat je hiermee doet.

‘Je ongekende vermogens’ van Anthony Robins. Hier wordt ingezoomd op NLP technieken die ik toepas in mijn coachingstrajecten, vooral in het onderdeel stressbeheersing. De technieken worden goed ontvangen door mensen die niet lekker in hun vel zitten.

Verder zijn er heel veel andere boeken die mooi zijn, maar synchroniciteit van Deepak Chopra is speciaal voor mij.

Verder raad ik ook aan:

Welke keukenapparaten heb je allemaal in huis?

De Nutribullet blender en de Domo Slowjuicer.

Mijn belangrijkste boodschap

Het gaat niet alleen om het tellen van calorieën, maar concentreer je op wat je kunt toevoegen in je voedingspatroon en op wat je energie geeft in het leven. Ga niet focussen op wat je niet mag, dit demotiveert je alleen maar en brengt je eerder in die negatieve spiraal.

Als je focust op wat je wel mag, geeft je dat meer energie en motivatie om door te gaan met het juiste, waardoor je in die positieve spiraal komt.

Focus op krachttraining. Spieropbouw is essentieel als je vet wilt verliezen en het geeft je kracht. Zoek je grenzen op en bereik een ‘overload’, daar vindt groei plaats. Op deze wijze word je dus sterker en krachtiger. Je rustmetabolisme gaat omhoog en zo stimuleer je vervolgens de vetverbranding.

‘Je goed voelen, wie wil dat niet!’

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd en wil je ook graag een bootcamp training of coachingstraject volgen bij Annemay?

Stuur een bericht naar info@femininefit.nl of bezoek haar website:

www.femininefit.nl en www.girlsbootcamp.nl

Bootcamp training

 

Afvallen gaat sneller als je elkaar helpt. Like ons op FB en deel je ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sign up to our newsletter!