Hoe begin ik met afvallen?

Ik moet afvallen

Ik zoek hulp bij het afvallen

Ruim de helft van alle Nederlanders heeft last van overtollige kilo’s en overgewicht. Een groot deel daarvan heeft ook nog eens last van een extreme vorm van overgewicht. Deze vorm heeft de naam obesitas.

De Nederlandse regering maakt zich dus zeer terecht zorgen over de gezondheid van de Nederlanders. Het is dus ook niet raar dat veel mensen hulp zoeken bij het afvallen.

Veel mensen denken bij afvallen aan stoppen met eten en extreem veel sporten, dit is echter zeker niet het geval en kan ook nog eens een keer extreem gevaarlijk zijn. Door een gebrek aan eten worden mensen vermoeid en overspannen, dat in combinatie van extreem veel sporten kan nog eens levensgevaarlijk worden ook.

Het is dan ook erg belangrijk om een passend dieet te vinden, die aan jouw voorkeuren voldoet en ook nog eens een keer zeer effectief is. Maar als dit allemaal zo eenvoudig was, had niemand last van overgewicht, nietwaar?

Verantwoord diëten

De kenmerken van verantwoorde diëten, zijn dat het dieet ervoor zorgt dat jij op termijn gewicht gaat verliezen en dit verlies vast kunt houden. Dit verlies moet haalbaar zijn zonder dat je hier nadelige gevolgen van ondervindt. Er zijn veel mensen die beginnen aan een dieet maar hem vervolgens niet afmaken, dit kan verschillende redenen hebben.

Een van die redenen is dat zij het niet volhouden omdat ze het niet prettig vinden, of niet vol kunnen houden. Dit komt doordat je tijdens een dieet je levenspatroon eigenlijk gewoon veranderd. Dit is ook nodig want je zat niet voor niets op dat gewicht.

Een verantwoord dieet is dus een dieet dat zeker wel te volgen is en niet minder belangrijk, ook vol te houden is. Je moet er niet kapot aan gaan, dan gaat er iets mis.

Snacks en tussendoortjes

Overgewicht komt vaak door snacks en tussendoortjes, deze zijn even lekker maar zorgen voor enorm veel vetten. In chips zit ook nog eens veel zout, waarmee je vocht vasthoudt. Dit is allemaal geen optimaal iets tijdens het verliezen van de overtollige kilo’s.

Het is dus ten zeerste aangeraden om te stoppen met snoepen en snacken. Er zijn verschillende diëten die je helpen om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Het is mogelijk om binnen enkele dagen al te merken dat je gewicht begint te verliezen.

Volg de diëten secuur en haal op een makkelijke en prettige wijze je streefgewicht. Los van een eiwitdieet en koolhydraatarm dieet zijn er nog veel meer diëten die bij jou kunnen passen. Deze diëten kunnen jou helpen effectief gewicht te verliezen en vet te verbranden.

Onverantwoorde diëten

Helaas zijn er ook veel diëten die simpelweg onverantwoord zijn. De meesten daarvan zijn helaas nog wel beschikbaar op internet. Blijf daarom nadenken wat je doet en welk dieet je start. Deze diëten zijn er om in zo’n kort mogelijke tijd, zoveel mogelijk kilo’s te verliezen. Dit is allesbehalve gezond.

Vaak als je dan eindelijk op je streefgewicht zit, komt het er net zo hard weer aan. Ga dus gewoon voor de verantwoorde manier.

koolhydraatarm dieet

Afvallen gaat sneller als je elkaar helpt. Like ons op FB en deel je ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sign up to our newsletter!