Gezond recept: Pizza Margherita

Pizza Margherita met een knapperige bodem van bloemkool

Wie houdt er niet van Pizza Margherita? Het is lekker, snel klaar te maken en met pizza kun je oneindig veel variëren met de smaken.

Deze pizza margherita bestaat uit een knapperige bodem van bloemkool. Ok, voor deze versie moet je wel iets meer tijd en energie voor insteken. Maar dan heb je ook wat! Dit is een pizza die je absoluut zonder schuldgevoel kunt eten. En bovendien kun je dit heel makkelijk meenemen naar werk of onderweg opeten. Een ideale healthy snack dus!

Wat heb je nodig?

In de video laten ze zien hoe je een heerlijke pizzabodem maakt op basis van bloemkool. Om dit te kunnen maken heb je wel een food processor nodig.

Zie hieronder de ingrediënten voor het maken van 1 pizza:

De bodem
1 bloemkool
2 eieren
1 kop amandelmeel (100 gram)
Gedroogde basilicum of oregano

De topping
Cherrytomaten
1 pak Mozzarella
1 pak tomatensaus
Verse basilicum

De bereiding

Snijd de bloemkool in kleine stukjes. Stop ze vervolgens in de foodprocessor totdat ze fijngemalen zijn.

Neem een bakplaat en doe er bakpapier over. Verspreid de fijngemalen bloemkool over het bakpapier en bak de bloemkool in 15 minuten op 190 graden in de oven.

Haal daarna de bloemkool uit de oven en stop ze in de kom die bekleed is met een schoon vaatdoek. De bloemkool stop je dus in de vaatdoek.

Vouw het doek met daarin de bloemkool goed samen, pers samen en laat het vocht uitlekken. Zo wordt van de bloemkool het deeg gemaakt.

Stop het bloemkooldeeg in een kom en mix met samen met 2 eieren, amandelmeel en gedroogde basilicum of oregano. Eventueel kun je wat zout en peper bijdoen.

Besprenkel de bakplaat eerst met olijfolie voordat je het bloemkooldeeg erop zet. Maak van het deeg een ronde, platte vorm zoals een pizza. Het mooiste is als je een speciale bakvorm hebt voor pizza’s. Maar heb je er geen een, dan is een normale bakplaat ook prima.

Doe de pizzabodem weer in de oven op 240 graden voor 15 minuten. Vervolgens haal je dit er weer uit en ga je de pizza beleggen met de ingrediënten zoals hierboven is beschreven.

Begin eerst met tomatensaus en maak het verder af met mozzarella en cherrytomaatjes. Voeg eventueel zout of peper toe voor extra smaak.

Doe de pizza weer terug in de oven en laat deze 8 tot 10 minuten op 240 graden bakken.

Tot slot voeg je verse basilicumblaadjes toe aan je pizza. En dan is de pizza ready to eat!

Varieer met de ingrediënten

Als je een beetje creatief bent aangelegd, kun je oneindig veel variëren met pizza’s. Zo zou je bijvoorbeeld gehakt kunnen opdoen om het gerecht iets zwaarder te maken. Als je een goede bodem nodig hebt, bijvoorbeeld als je een lange dag voor de boeg hebt, dan kun je het beste iets eten wat je maag goed vult.

En ben je bezig met een koolhydraatarm- of eiwitdieet dan past deze pizza goed in je eetschema.

Eet smakelijk!

pizza margherita

 

Afvallen gaat sneller als je elkaar helpt. Like ons op FB en deel je ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sign up to our newsletter!