Gezond recept: Italiaanse crackers

Cracker

Afvallen met crackers

Vandaag is weer zo’n dag dat er bijna niks in de koelkast is en eigenlijk nieuwe boodschappen gedaan moet worden. Maar eerlijk gezegd heb ik helemaal geen zin om de deur uit te gaan en te gaan sjouwen met loodzware tassen. Herkenbaar?

Er zit dus niks anders op dan de crea bea in de keuken uit te hangen. Terwijl ik alle keukenkasten open doe en de voorraadkast check, probeer ik inspiratie op te doen voor een nieuw recept. Het werd deze keer wel een beetje lastig om wat te bedenken met weinig ingrediënten. Bovendien had ik ook geen tijd om lang in de keuken te staan dus hetgeen wat ik wilde maken, moet dan wel snel klaar zijn.

Na mijn voorraadcheck pakte ik een boek van Chicks Love Food voor nieuwe inspiratie. Mijn blik viel vervolgens op een recept van crackers op basis van allerlei zaden. Zaden bleek ik gelukkig genoeg in huis te hebben dus was voor mij de keuze snel gemaakt! De crackers uit het boek van Chicks Love Food zijn overigens erg geschikt voor mensen die bezig zijn met afvallen!

In het boek stonden overigens twee ingrediënten beschreven die ik helaas niet in huis heb. Deze heb ik in mijn eigen recept maar weggelaten en in de plaats hiervan een extra hoeveelheid zaden gebruikt plus Italiaanse kruiden. Zo kon ik de smaak goed compenseren!

Hoe maak je ze?

De crackers zijn echt mega-eenvoudig om te maken! Het enige wat je hoeft te doen is de zaden in een kom te doen, wat olie en zout erbij en vervolgens op een bakplaat platstrijken.

Ik heb ervoor gekozen om deze keer Italiaanse crackers te maken. Wat heb je hiervoor nodig?

 • 100 gram zonnebloempitten
 • 100 gram gebroken lijnzaad
 • 50 gram pijnboompitten
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 • 2 eetlepels olijfolie
 • snufje Himalayazout
 • 150 ml water
 1. Verwarm de oven op 180 graden.
 2. Doe alle ingrediënten in een kom.
 3. Wacht 20 minuten totdat de zaden al het vocht hebben ingenomen en het een plakkerig geheel wordt.
 4. Verspreid het mengsel over een bakpapier op de bakplaat en strijk het geheel glad met een lepel.
 5. Bak de zaden 25 minuten lang in de oven en laat vervolgens afkoelen.

crackers
Zodra de cracker is afgekoeld kun je ze in kleine stukjes breken.

Besmeer de crackers vervolgens naar wens. Je kunt bijvoorbeeld roomboter, zelfgemaakte pesto of humus erop smeren. Maar met stukjes avocado zullen de crackers ook erg heerlijk smaken. Maak het zo gek als je wilt!

Aangezien ik weinig in de koelkast heb liggen was mijn enige smeersel voor mijn cracker wat roomboter en zelfgemaakte mayonaise, biologische kipfilet en een beetje sla. En wat smaakte hij heerlijk!

De crackers zijn niet alleen ideaal als tussendoortje, maar ook geschikt voor het ontbijt! Voor een neutrale smaak zou je de Italiaanse kruiden eruit kunnen halen. Dan zou je er ook wat fruit of zelfgemaakte jam op kunnen doen voor een zoete smaak.

Wil je het originele recept van Chicks Love Food hebben? Bestel dan hier hun boek!

 

Afvallen gaat sneller als je elkaar helpt. Like ons op FB en deel je ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sign up to our newsletter!