Gezond recept: IJs-sandwich van banaan en aardbeien

Gezond recept: ijs-sandwich

Ok, het is misschien nog een beetje te vroeg, maar deze lekkere en gezonde ijs-sandwich van banaan en aardbeien moest ik gewoon op deze blog plaatsen!

Supersimpel om te maken en vast ook heel lekker! IJs van banaan en aardbeien heb ik eerder gegeten, maar nog niet in deze vorm. Dit doet me denken aan de lekkere ijswafels die ik vroeger weleens at. Maar dan is dit wel een gezonde variant.

In de video kun je zien dat je deze ijs-sandwiches kunt meenemen voor onderweg, al zou ik deze wel zo snel mogelijk eten want anders wordt het een kliederboel in de auto ;-).

Anyway, dit is een goed voorbeeld van een lekker tussendoortje, ook voor in de winter!

Hoe maak je ze?

Om de ijs-sandwich te maken heb je het volgende nodig:

3 bananen
1 bakje aardbeien (250 gram)
glutenvrije crackers

Bereidingswijze:

  1. Snijd de bananen in plakjes en stop ze in de vriezer. Zodra ze bevroren zijn doe je ze in de foodprocessor. Maal totdat het een egale massa wordt.
  2. Snijd de aardbeien in kleine stukjes en vermeng met de bananen. Doe vervolgens het mengsel in een ovenschaal en strijk plat met een lepel.
  3. Zet de ovenschaal 3 uur lang in de vriezer totdat het een vaste massa wordt.
  4. Neem 1 of 2 verschillende glutenvrije crackers en snijd ze door de helft. Met een helft van de cracker maak je vierkante vormpjes van het banaan-aardbeien mengsel. Snijd ze vervolgens uit met een mes. Plaats elke vorm tussen twee vierkante glutenvrije crackers. Op deze wijze krijg je dus een wafel.

Verpak ze eventueel met huishoudfolie om de ijs-sandwich mee te nemen voor onderweg.

Tip: Houd je van chocola? Vermeng dan stukjes pure chocola met de bananen en aardbeien!

Heb jij deze ijs-sandwiches uitgeprobeerd? Laat me weten hoe het heeft gesmaakt door hieronder een bericht achter te laten.

Eet smakelijk!

 

 

Afvallen gaat sneller als je elkaar helpt. Like ons op FB en deel je ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sign up to our newsletter!