Gezond recept: chocolademousse in een pot

Chocolademousse (veganistisch)

Deze mousse is het paradijs voor alle chocoladeliefhebbers! En jawel, dit recept past ook goed binnen een dieet. Ik vond deze chocolademousse onlangs op internet, en dacht direct, dit moet ik met jullie delen. Want niet alleen is de chocolade super easy om te maken, hij is ook nog eens veganistisch. Deze versie is dus gluten-, zuivel- en suikervrij!

Ik houd van toetjes. Echter, thuis eet ik toetjes met mate. Waarschijnlijk is het eten van toetjes niet helemaal in mijn systeem ingeburgerd omdat ik vroeger thuis nooit toetjes at. Het grote voordeel is wel dat ik hiermee extra kilo’s lichaamsvet bespaar, want als ik elke dag toetjes zou eten dan weet ik zeker dat ik heel veel kilo’s ga aankomen.

Toetjes zie ik dus echt als een traktatie. In een restaurant eet ik het liefst alleen een voorgerecht en nagerecht. Als ik uit eten ga dan voelt het eten van een dessert voor mij echt als een feest. En ik ben vooral dol op chocolade desserts. Vandaar dat bovenstaande video bij mij wel erg goed in de smaak valt.

Recept chocolademousse

Wat mij vooral verbaasde in deze video, is dat er tofu als basisingrediënt is gebruikt. De combinatie van tofu en chocolade is voor mij nieuw en daarom was ik best nieuwsgierig geworden naar de smaak. De mousse heb je ook binnen een handomdraai klaar. Je hebt slechts maar een paar ingrediënten nodig:

1 pak tofu van 500 gram (ik heb deze bij de Jumbo gehaald)
2 pakken pure chocolade (zo puur mogelijk)
150 ml ahornsiroop
Snufje zout
Rode peper
Geraspte limoenschil
2 theelepels vanille-extract of poeder

Smelt de chocolade au bain marie. Terwijl je de chocolade laat smelten, laat je de tofu uitlekken in een schoon vaatdoek en doe hem dan in de foodprocessor, samen met de ahornsiroop, zout, rode peper, limoenschil, vanille en zout.

Mix de ingrediënten 2 minuten in de keukenmachine totdat het een romige emulsie wordt.

Voeg op het laatst de gesmolten chocolade toe en roer het geheel.

Garneer eventueel met gehakte pistachenootjes of cacao nibs.

In de video wordt ook rum gebruikt. Indien je een dieet volgt en goed op weg bent, dan zou ik dit zeker niet gebruiken. Maar als je zin hebt in een guilty pleasure dan is hier uiteraard helemaal niets mee :-).

Eet smakelijk!

 

 

Afvallen gaat sneller als je elkaar helpt. Like ons op FB en deel je ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sign up to our newsletter!