Chlorella, het groene medicijn?

Chlorella poeder

De winter is aangebroken en ik merk dat niet alleen aan het weer, maar ook aan mijn omgeving. Veel mensen zijn ineens verkouden, hebben de griep of voelen zich op de een of andere manier niet lekker. Op dit moment kan ik me goed aansluiten bij deze groep.

Ook ik voel me namelijk nu niet helemaal helder. Keelpijn en een slap gevoel in mijn lichaam houden me binnen. Op zich is binnen blijven geen ramp, want ik zit nu wel heerlijk warm onder een deken te werken achter de computer.

Maar als ondernemer kan ik het me niet veroorloven om vaak ziek te zijn. De zaken draaien immers gewoon door en een dagje niet werken kan voor velen omzetverlies betekenen.

Bovendien beleef ik veel plezier aan mijn werk dus het liefst ga ik fit en gezond door het leven. Maar nu ik me wat minder voel, ben ik toch gaan nadenken hoe ik het snelst beter kan worden. Ik merk dat mijn lichaam hunkert naar gezonde voeding en allerlei vitamines. Maar ik merk ook dat ik niet zoveel behoefte heb aan eten. Niet dat ik misbruik wil maken van de situatie, maar dit helpt wel goed bij het afvallen ;-).

Chlorella poeder

Ik ben niet zo’n type dat bij dit soort gezondheidsklachten direct aan de medicijnen gaat. Je weet wel, al die verkoudheid drankjes en pillen die je vaak op de reclame op tv voorbij ziet komen. Daar ben ik helemaal geen fan van. Naar mijn idee zit er zoveel troep in, dit wil ik gewoon niet in mijn lichaam hebben.

Ik grijp liever naar natuurlijke voeding en mineralen. Zo keek ik in de keuken en zag dat ik nog een grote bak met chlorella poeder had staan. Chlorella poeder had ik al een tijdje niet ingenomen, maar het leek me nu wel een goede gelegenheid om er een drankje van te maken met citroen.

Ok, ik zeg eerlijk dat ik de smaak echt vreselijk vindt, maar volgens mij kun je er wel langzaam aan wennen. Aangezien ik momenteel niet veel meer in de koelkast heb staan aan fruit en groenten, was citroen de enige optie als begeleidende, natuurlijke smaakversterker.

Zie hier het resultaat. En nee, dit ziet er ook niet echt smakelijk uit, ik weet het. Maar wat heb je liever: een chemisch drankje dat je in je lichaam stopt of een drankje boordevol met goede voedingsstoffen en mineralen?

Chlorella

Chlorella en gezondheid

Ik heb zelf ontzettend positieve ervaringen met chlorella. Ik heb het zowel in poedervorm als in tabletten.

Toen ik een tijd lang chlorella innam, merkte ik dat mijn huid zachter werd. Ik heb nogal last van een droge huid en heb daarom allerlei crèmes nodig om mijn huid te verzachten. Door chlorella hoefde ik geen dagcrèmes meer te gebruiken.

Ook mijn haar voelde minder droog aan. Daarnaast zorgt het groene poeder ook voor een sterkere weerstand.

Andere gezondheidsvoordelen van chlorella zijn:

– Het ontgift je lichaam.
– Het reinigt je darmen.
– Het zuivert je bloed.
– Het verwijdert giftige stoffen als schimmels en zware metalen als lood, kwik, aluminium en nikkel uit je lichaam.
– Het is in staat om de conserveringsmiddelen en de kunstmatige kleur- en smaakstoffen uit je lichaam te verwijderen die je vooral aantreft in bewerkte voeding.
– Het verhoogt het glutathion-gehalte. Door glutathion worden vrije radicalen uit je lichaam verwijdert en komen de antioxidanteneigenschappen van vitamine C en E sterker naar voren. Zo kun je de giftige stoffen verwijderen die voortkomt uit stress.

Kortom, chlorella kan een hoop goed doen voor je lichaam!

Het groene poeder kun je kopen in vele verschillende online winkels, waaronder bij Vitaminstore. Heb je liever tabletten? Dat kan ook. Deze kun je ook via Vitaminstore krijgen.

Heb je ervaringen met chlorella? Laat het me weten door hieronder een berichtje achter te laten!

 

Afvallen gaat sneller als je elkaar helpt. Like ons op FB en deel je ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sign up to our newsletter!