Cadeautip: de Bobble waterfles

Bobble

Bobble

Waarschijnlijk ben je hem vast al een keer tegengekomen in de winkel of op straat: de Bobble waterfles. Deze hippe, duurzame waterflessen kenmerken zich door opvallende, gekleurde filters. Dit is in feite een koolstoffilter dat al het chloor uit het kraanwater verwijdert waardoor de smaak van het water aanzienlijk verbetert.

Als je veel binnen Europa reist kan de Bobble zeker uitkomst bieden aangezien het water veelal chloor bevat. In Nederland is kraanwater al best schoon, dus is een koolstoffilter niet noodzakelijk. Maar uiteraard kan het geen kwaad om het water nog schoner en lekkerder te maken.

Je kunt de fles elke dag gebruiken, maar het filter dient om de twee maanden vervangen te worden. Het flesje zul je wel regelmatig moeten afwassen want het filter verwijdert geen bacteriën. Je kunt deze fles overigens ook niet in de vaatwasser doen.

De Bobble is samengesteld uit gerecycled materiaal en is vrijgesteld van BPA.

Eigen ervaring

Zelf heb ik de Bobble een paar jaar geleden gekocht. Ik gebruik hem altijd als ik naar de sportschool ga voor een groepsles. Vooral tijdens de RPM-les is de Bobble handig omdat je tijdens het fietsen snel naar je flesje kunt grijpen zonder dat je morst.

Ook neem ik hem regelmatig mee voor onderweg. Als je veel op pad bent en autorijdt, dan is de Bobble functioneel omdat het drukbaar dopje van het filter ervoor zorgt dat er geen water lekt. Ondertussen kun je gewoon op de weg blijven letten.

Ook je tas blijft droog, mocht je de Bobble in de tas stoppen. Met een Spa-blauw flesje is dat toch gauw wat omslachtiger.

Wat wel opvalt is dat je soms hard aan het filter moet zuigen om te kunnen drinken. Er zijn mensen die dit als vervelend en onprettig ervaren. Vervolgens vult de Bobble zich met lucht wat geluid afgeeft.

Mocht je je in een stille ruimte bevinden, bijvoorbeeld in een tentamenzaal of tijdens een bedrijfspresentatie, dan kan dit geluid nogal storend zijn.

Maar wil je de Bobble gebruiken voor tijdens het sporten dan kan ik je hem zeker aanraden.

In tegenstelling tot een Spa blauw flesje kan de Bobble niet gauw lekken. Het komt nogal eens voor dat je per ongeluk in de sportzaal je Spa blauw flesje omgooit dat niet goed is dichtgedraaid en het water er vervolgens uitloopt. Hier heb je met de Bobble gelukkig geen last van.

Waar te koop?

De Bobble is tegenwoordig verkrijgbaar in veel verschillende winkels zoals de Bijenkorf of diverse natuurwinkels. Ook online kun je ze kopen, zoals hier bij Vitaminstore.

De Bobble is een prachtig verjaardagscadeau, maar is ook leuk als kerstcadeau.

Heb jij de Bobble al in huis? Laat me hieronder weten wat jouw ervaringen zijn!

Afvallen gaat sneller als je elkaar helpt. Like ons op FB en deel je ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sign up to our newsletter!