C9 Kuur: wat is het?

c9 kuur

Afvallen met c9 kuur

In mijn omgeving zijn er een aantal mensen die momenteel aan het afvallen zijn door middel van het c9 kuur. Mijn zwager is onlangs begonnen met zijn buurvrouw om zo elkaar te motiveren. En afgelopen week hoorde ik dat mijn zusje ook graag wilt beginnen aan zo’n kuur. Een c9 kuur komt bij mij over als hét middel om snel af te vallen. Maar is dat ook zo? En wat houdt een c9 kuur eigenlijk in?

Wat is een c9 kuur?

De c9 kuur duurt zoals de naam al verraad, 9 dagen. Het is een kuur waarbij je je lichaam reinigt en toxische stoffen verwijderd worden. Door zo’n kuur te volgen zou je er niet alleen gewicht mee verliezen, maar ga je er ook beter uit zien en voel je je beter. Dit is in het kort wat de c9 kuur jou belooft. 

Het c9 pakket kost ongeveer 120 euro en bevat allerlei shakes, sapjes en pillen die je tijdens deze 9 dagen moet innemen. Er is een werkboek inbegrepen waarin vele tips staan. Het pakket bied je in ieder geval alle noodzakelijke middelen die ervoor zorgen dat jij je doel behaalt.

Ervaringen op internet

Op internet zijn allerlei reviews en ervaringen te vinden. Er zijn mensen die de kuur niet hebben volgehouden om gezondheidsredenen en maar slechts 1 kilo kwijt zijn geraakt. Maar je leest ook verhalen van mensen die de kuur eenvoudig doorheen zijn gekomen en in totaal veel gewicht zijn verloren. Daarnaast voelen ze zich energieker en fitter.

Sommige mensen krijgen last van hoofdpijn, met name degene die verslaafd zijn aan koffie kunnen het soms lastig krijgen. Je mag tijdens deze kuur namelijk helemaal geen koffie of thee drinken.

Ik denk dat het sterk per persoon afhankelijk is of de c9 kuur succesvol is of niet. Ik zou me daarom ook niet helemaal vastleggen aan de ervaringen die je leest op internet. Dat je gewicht kwijt raakt lijkt gegarandeerd, maar dat kan net zo goed in termen van vocht zijn.

Ook heb je een ijzeren discipline nodig. De eerste twee dagen mag je maar weinig eten en leef je op aloë vera sapjes, pillen en een beetje groente en/of fruit. Als je het erg moeilijk vindt om eten te laten staan dan kan de c9 kuur weleens tegenvallen. Je betaalt er namelijk toch zo’n 120 euro voor. Het zou erg zonde zijn als je halverwege de kuur afhaakt omdat je je over hebt gegeven aan verboden etenswaren.

Chlorella poeder

Mijn advies

Als je graag snel wilt afvallen en je denkt de c9 kuur aan te kunnen, dan staat mij niets in de weg om jou te zeggen dat je dit niet moet doen. Ik ben van mening dat je zelf moet ervaren of zo’n kuur jouw afslankproces op een positieve wijze bevordert. Het is jouw eigen lichaam en verantwoordelijkheid.

Wel wil ik een kritische kanttekening plaatsen bij dit soort dieetproducten. De kans dat je met een jojo effect te maken zult krijgen is erg hoog. De kuur heeft namelijk alleen zin als je na deze periode door blijft gaan met je gezonde eetgewoonten. Ga je daarna weer normaal en ongezond eten, dan is de kans groot dat je weer snel in gewicht toeneemt. Alles wat je kwijt was raakt komt dus weer net zo hard aan. Vaak weeg je bij zo’n jojo effect zwaarder dan je daarvoor was.

Om deze reden adviseer ik je om bij je gezonde verstand te blijven. Het is heel verleidelijk om binnen negen dagen 5 kilo kwijt te raken. Ik geloof ook wel dat het haalbaar is, maar ga bij je zelf even na of het realistisch is dat je door blijft gaan met weinig en gezond eten.

Ben jij iemand die gewoon van lekker eten houdt en wil je liever voor altijd je overtollige kilo’s kwijt? Dan raad ik je aan om direct te starten met eiwitrijk eten. Een goede tip is de Afslank Receptenbijbel. Met deze methode hoef je geen honger te lijden. In combinatie met sporten, krachttraining en cardiotraining, val je zelfs tot 2 kilo per week op een gezonde wijze af!

C9 kuur

Ik ben van mening dat gezond en lekker eten een veel beter alternatief is dan de c9 kuur. Wil je binnen een aantal maanden voorgoed van je vetreserves af en de kansen op het jojo-effect verkleinen, dan kun je het beste normaal en gezond eetpatroon aanhouden. Dit is een lange termijn oplossing en je zult er veel meer profijt van hebben dan een 9 daagse kuur waarbij je bijna niets mag eten en op korte termijn veel gewicht verliest.

Het gaat er uiteindelijk om dat je een gezonde levensstijl nastreeft. Maar vergeet niet dat je ook tijdens het afvallen goed en regelmatig moet blijven eten. Dit is goed voor de metabolisme.

Doe je dit in combinatie met sporten, dan zullen de kilo’s er zeker snel afvallen. En vaak gaat dat sneller dan je in eerste instantie zou denken!

 

 

Afvallen gaat sneller als je elkaar helpt. Like ons op FB en deel je ervaringen!

Een gedachte over “C9 Kuur: wat is het?

  1. Ik lees dat je geen koffie of thee mag drinken.
    Waarom mag ik dat wel alleen geen 6koppen per dag ofzo.
    En thee is immers ook gezond.
    Ben nu net bezig met c9 hele dag ging goed alleen in de avond had ik het zwaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sign up to our newsletter!