Boekrecensie Chicks Love Food – Chocolate Chips Cookies

Boekrecensie Chicks love foodBoekrecensie van Chicks Love Food

Ik heb soms van die momenten dat ik echt ineens zin heb om iets lekkers eten, zoals een koekje of andere zoetigheid. Normaliter ben ik meer van de hartige dingen, maar gisteren moest ik gewoon iets zoets hebben.

Het liefst wilde ik direct een ongezonde maar lekkere taart, maar aangezien ik aan mijn lijn moet denken, moest het een gezonde hap worden. En uiteraard had ik op dat moment niks lekkers in huis, dus stond er maar een ding op en dat is de keuken induiken!

In mijn kookboekenjacht op zoek naar een zoete verleiding, kwam ik uit op het boek van Skinny Six van Chicks Love Food. Daar kwam ik het recept Chocolate Chips Cookies tegen. Op dat moment een perfecte keuze want ik had alle ingrediënten in huis en er zit chocola in, een van mijn grootste zonden!

Chocolate chips cookiesChocolate Chips Cookies

Heb jij ook weleens meegemaakt waarvan je dacht dat je iets heerlijks aan het bereiden bent, maar na afloop de smaak van het gerecht enorm tegenvalt? Dit kom ik regelmatig tegen bij suiker-, gluten- en zuivelvrije recepten. Ik hoopte vurig dat het met de chocolate chips cookies niet zo zou zijn.

In het boek staan een aantal ingrediënten in die je in de keukenmachine moet fijnmalen. Tijdens het maalproces heb ik regelmatig het deeg geproefd. Ik vond het eerlijk gezegd nogal flauw smaken en was daarom bang dat de koekjes helemaal niet zo lekker zouden zijn. Daarom heb ik een extra paar zoete ingrediënten in gedaan, meer dan wat er in het boek staat aangegeven.

Als laatst voeg je de chocola toe en vanaf dat moment begon het meer op chocolate chips cookies te smaken. Dus kreeg ik weer hoop.

Vervolgens stop je de koekjes in de oven en laat je ze afkoelen.

Nadat ze eenmaal afgekoeld waren, kon ik het niet laten om ze te proeven. En deze keer was het geen teleurstelling.

De chocolate chips cookies van Chicks Love Food zijn door mij zeker goedgekeurd!

In tegenstelling tot veel andere gezonde koekjes, waren deze erg knapperig zoals een echte koek hoort te zijn. Door de toevoeging van pure chocola proef je de zoete smaak beter.

Zoals in het boek staat beschreven, smaken ze vers het lekkerst. Dit klopt ook.

Een dag na het bakken smaken de chocolate chips cookies nog steeds prima, maar nu mis ik de verse, knapperige bite. Maar goed, dit is iets waar ik goed mee kan leven.

In ieder geval heb ik weer heerlijke hapjes voor de komende dagen om van te snoepen!

chocolate chips cookies

 

Jouw mening

Heb jij de chocolate chips cookies van Chicks Love Food ook gemaakt?

Laat me weten hoe het jou heeft gesmaakt door hieronder een bericht achter te laten!

Afvallen gaat sneller als je elkaar helpt. Like ons op FB en deel je ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sign up to our newsletter!