Arganolie voor je salades en groente

Arganolie

Culinaire arganolie

Het nieuwe jaar is begonnen dus dacht ik, laat ik ook maar direct een nieuw product introduceren: de culinaire arganolie.

Wellicht heb je al eerder van arganolie gehoord. Via een vriendin ben ik twee jaar geleden in aanraking gekomen met arganolie. Ik heb begrepen dat arganolie vooral goed is voor je haar. Zeker als je last hebt droog haar, kan arganolie uitkomst bieden. Je haar wordt er zachter van en het krijgt een mooie glans.

Er zijn verschillende cosmetische producten verkrijgbaar waar arganolie in is verwerkt. Deze kun je inmiddels kopen in veel webwinkels. Als ik de reviews mag geloven is deze olie vooral populair voor vrouwen die hun huid en haar goed willen verzorgen.

Onlangs kwam ik erachter dat je arganolie ook kunt gebruiken voor je pasta’s, salades, geroosterd vlees en groenten. Deze culinaire versie geeft je gerechten een geraffineerde en unieke smaak. Hierdoor krijg je een optimale smaak van de basisingrediënten.

Arganolie en gezondheid

Wist je dat arganolie twee keer zoveel vitamine E bevat dan normale olijfolie? Arganolie is afkomstig van pitten van de arganboom die alleen voorkomt in het zuidwesten van Marokko. De arganboom behoort tot een van de oudste boomsoorten van de wereld.

Er is wetenschappelijk bewijs dat deze olie rijk is aan omega 6 en 9 vetzuren. Een lepel per dag zou zelfs je cholesterolgehalte verlagen.

De laatste jaren is de vraag naar deze type olie enorm gestegen terwijl er maar slechts een aantal arganbomen zijn. Hierdoor is de arganolie een exclusief product geworden.

100% natuurlijk

De Arganic Culinair Arganolie 100% natuurlijk en vrij van allerlei conserveringsmiddelen, kleur- en smaakstoffen. De arganpitten zijn licht geroosterd en er is een koude persing toegepast. Na de persing wordt de olie eenmaal gefilterd en vervolgens in de fles geschonken. Zo blijft de smaak van de olie gegarandeerd en blijven alle voedingsstoffen behouden.

Ik heb de culinaire arganolie nog niet uitgeprobeerd maar ben naar aanleiding van deze informatie best nieuwsgierig geworden.

Heb jij de olie al wel in huis gehaald? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen. Deel het met me en laat hieronder een bericht achter!

 

Afvallen gaat sneller als je elkaar helpt. Like ons op FB en deel je ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sign up to our newsletter!