Afvallen? Richt je keuken strategisch in!

Beste keukenmachine
Strategisch afvallen met je keuken

Als je wilt afvallen dan is het belangrijk dat je je focust op je doel. Het is niet alleen goed dat je je mentaal voorbereidt, maar het is net zo essentieel dat je omgeving goed kan bijdragen aan je doel.

Om maar even een voorbeeld aan te geven, indien je je bevindt in een slordige, ongeorganiseerde omgeving, dan zal je brein net zo chaotisch functioneren en worden je doelen ook niet helder. Conclusie: je valt niet of nauwelijks af. Wat kun je doen om effectief af te vallen? Juist, richt je keuken goed in!

Een nette, georganiseerde keuken gaat je beslist helpen met afvallen. Hierdoor heb je beter zicht op de ingrediënten die je nodig hebt om je gezonde maaltijden te kunnen samenstellen. Daarnaast heb je allerlei slimme en handige keukenapparaten nodig om al deze recepten te kunnen uitwerken, zoals een blender, food processor of staafmixer.

Hier 4 tips hoe je keuken bijdraagt aan succesvol gewichtsverlies.

#1. Maak ruimte voor gezonde, voedzame producten

Open de koelkast en verwijder alle vette, suikerrijke producten zoals toetjes en jam, en vervang deze door verse groente, fruit, mager beleg, yoghurt en kwark. Richt je koelkast opnieuw in en zorg ervoor dat je koelkast er aantrekkelijk uitziet door de kleuren van de verse producten die je in je koelkast stopt.

Heb je een gezin of woon je samen en zijn de rest van de huisgenoten niet op dieet? Leg ze uit dat ze hun eigen producten op een andere plank moeten leggen zodat gezonde van de ongezonde producten gescheiden blijft. Doe hetzelfde bij je vriezer.

#2. Koop goede bewaardozen

Een goede manier om gewichtsverlies te stimuleren is om lekkere, gezonde hapjes en snacks altijd bij de hand te hebben. Deze bewaar je natuurlijk in leuke, goede bewaardozen. Je kunt deze dozen vaak bij Ikea, de Blokker of Marskramer kopen. Heb je een heerlijke salade gemaakt maar was het net iets te veel? Bewaar de left-overs dan een doos die je makkelijk kunt meenemen voor onderweg.

Je kunt er ook je noten en fruit goed in bewaren zodat je die op een later tijdstip kunt eten. Door handige bewaardozen overal en nergens te gebruiken, zul je minder in de verleiding komen om ongezonde voeding te gaan kopen of eten.

3#. Geef je keukenmachines en kookgerei een zichtbare plek in de keuken

Als je gezonde maaltijden wilt samenstellen, dan is het van groot belang om je keukenmachines op een goede plek in de keuken neer te zetten. Deze keukenmachines zoals blenders, staafmixers en foodprocessor ga je namelijk veel gebruiken! Ook je mixer en bepaalde maatkannen, kommen of pannen zul je veelvuldig nodig gaan hebben.

Zet daarom al deze spullen op een handige en zichtbare plek in de keuken. Hierdoor hoef je er niet meer naar te zoeken als je iets lekkers aan het maken bent. Dat scheelt tijd en energie!

#4. Beheer je kruiden en andere gezonde ingrediënten

Als je toch lekker gezond bezig bent, is het ook wel erg handig als je al je kruiden en andere gezonde toevoegingen zoals olijfolie en kokosolie goed heb opgeborgen.

Vul dus een la (of twee lades) met bijvoorbeeld alleen maar kruiden, dadels, noten, kokosmeel, superfood, olijfolie en kokosolie. Zo heb je altijd alle ingrediënten tot je beschikking zonder dat je in de verleiding komt om iets te maken waar je bijvoorbeeld bloem, basterdsuiker, jus en andere ongezonde dingen voor nodig hebt.

super food

Deze vier simpele tips kunnen je zeker goed helpen om je gewichtsverlies te bevorderen. Ik heb dit ook gedaan en ik moet zeggen dat ik hierdoor vaker gezondere keuzes maak. Ik gebruik nu bijvoorbeeld speltmeel of boekweitmeel voor bepaalde gerechten in plaats van bloem die ik ergens anders heb opgeborgen.

Op deze wijze krijg je steeds meer inspiratie om nieuwe, lekkere gezonde maaltijden te bereiden en uit te proberen.

Succes hiermee!

 

 

Afvallen gaat sneller als je elkaar helpt. Like ons op FB en deel je ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sign up to our newsletter!