Afvallen op de sportschool

ik moet afvallen

Afvallen op de sportschool

Veel mensen hebben zich voor het jaar 2016 ongetwijfeld voorgenomen om meer te gaan sporten en af te vallen. Als je lange tijd niet meer gesport hebt, kan de stap mogelijk lastiger zijn dan verwacht.

Ook kan het zijn dat je gewicht je onzeker maakt en dat je daardoor de stap naar de sportschool niet durft te zetten. Je bent namelijk bang dat mensen je uitlachen en achter je rug om allerlei lelijke dingen over je zeggen.

Begrijpelijk, maar als je je goede voornemens echt waar wilt maken, is het belangrijk om je hier overheen te zetten. Doe je dit niet, dan heb je de strijd tegen de kilo’s binnen de kortste keren verloren.

Instapniveau

De meeste mensen denken dat er in de sportschool allemaal spierbundels rondlopen, maar dat is helemaal niet het geval. Misschien kijken de vaste klanten wat raar op als er ineens een stevig iemand aan komt lopen, maar laat je hierdoor vooral niet afschrikken.

Door fanatiek aan de slag te gaan, bewijs je niet alleen jezelf een dienst, maar dwing je waarschijnlijk ook veel respect af bij de ‘vaste garde’.

Beginnetje maken

Als je nog steeds bang bent om de stap naar de sportschool te maken, kun je er voor kiezen om eerst thuis te beginnen met trainen. Je kunt bijvoorbeeld gaan hardlopen om aan je conditie te werken en je kunt bijvoorbeeld gaan trainen met dumbells.

Heb je geen dumbells in huis? Geen probleem! Deze zijn gemakkelijk online te kopen bij DealExtreme. Hier hebben ze veel dumbells van verschillende gewichten.

Mocht dit nog niet genoeg voor je zijn, dan kun je overwegen om één of meerdere apparaten aan te schaffen. Dit kost misschien het nodige geld, maar een abonnement op de sportschool is ook niet gratis.

Als je besluit om een aparaat bij DealExtreme te kopen, heb je eigenlijk alles al in huis en is het voorlopig helemaal niet nodig om naar de sportschool te gaan. Op deze manier kun je in je eigen tempo sporten en ga je toch de strijd aan met de kilo’s.

Bootcamp trainingZoek een sportmaatje

Je kent het vast wel: als je thuis bent en je moet eigenlijk iets doen, gebeurt het regelmatig dat je het uiteindelijk toch niet gaat doen omdat je er gewoonweg geen zin in hebt. Met thuis sporten is dit bij veel mensen precies hetzelfde.

Het nadeel van thuis sporten is dat je vaak geen zin hebt om aan de slag te gaan. Dit wil bij de sportschool ook nog wel eens voorkomen. Het is daarom handig om een trainingsmaatje te zoeken waar je mee naar de sportschool gaat. Op deze manier blijf je gemotiveerd om actief te blijven.

Sportschool vinden

Er zijn veel verschillende sportscholen waar je een abonnement af kunt sluiten. Zo kun je bijvoorbeeld bij Fit For Free of Sportcity terecht.

Mocht je echt niet weten waar je het moet zoeken, kijk dan eens naar reviews of beoordelingen op het internet. Veel klanten van sportscholen delen hun ervaringen. Op deze manier willen ze anderen aan- of afraden om er al dan niet te gaan sporten.

Op deze manier krijg je toch enigszins een duidelijk beeld van de gang van zaken in de sportschool, zonder dat je er zelf ooit bent geweest.

Afvallen gaat sneller als je elkaar helpt. Like ons op FB en deel je ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sign up to our newsletter!