Afvallen na kerst

Afvallen na kerstAfvallen na kerst

Ok, de kerstperiode van 2015 is achter de rug. Heb je uitgebreid kunnen uitleven of werden het caloriearme feestdagen?

Ik geef toe: ik heb de laatste dagen van december flink gezondigd. Elk jaar is het zover, en met name in december eet ik meer dan normaal. Ik denk dat dit principe wel geldt voor 90% van de mensen die dit leest. Het hoort er eenmaal bij en bovendien is dit een feestelijke periode waar het samenzijn gevierd mag worden met lekker veel eten!

Helaas pindakaas voor mijn lichaam… die kan het natuurlijk weer niet goed aan. Ik merk dit vooral aan mijn kleding die weer wat strakker zijn gaan zitten. Daarom besloot ik vanochtend vroeg om de dag te gaan beginnen met een lesje spinning, healthy kokoskoek (recept volgt later) en halve sinaasappel.

Na de les voelde ik me direct een stuk fitter en ben vastbesloten om morgenavond weer een lesje te gaan pakken. Het is toch een heel fijn gevoel als je flink hebt gezweet na een aantal dagen vol te hebben gepropt met allerlei lekkernijen, gourmetschotels en Indisch eten.

Smoothie maken

Om het goede gevoel door te zetten, heb ik een smoothie gemaakt, zoals te zien is op bovenstaande foto. Het ziet er misschien vies uit, maar hij smaakte in ieder geval erg lekker. De smoothie gaf me weer dat gezonde, fitte gevoel terug. Voor een vullend effect heb ik chiazaden en psylliumvezels toegevoegd. Dit heb ik ook gedaan om mijn stoelgang te verbeteren.

Wat heb je hiervoor nodig?

Handvol spinazie
1 banaan
Handvol bevroren bosvruchten
1 eetlepel chiazaad – Bestel hier (200 gr) of Bestel hier (400 gr)
1 eetlepel psylliumvezels – Bestel hier (200 gr)
1 theelepel maqui poeder – Bestel hier (50 ml) of Bestel hier (100 ml)
1 theelepel rhodiola poeder – Bestel hier rhodiola tabletten (90 stuks)
Water

Vervolgens heb ik ook een aantal spirulina tabletten ingenomen voor extra weerstand.

Mijn lunch bestond vandaag verder uit speltpannenkoeken met avocado.

Smoothie makenAfvallen in 2016

Met nog een aantal dagen te gaan in 2015 waarin ik ook veel sociale afspraken heb, weet ik dat het snoepen in dit jaar nog niet helemaal voorbij is.

Wat ik in elk geval kan concluderen is dat gezonde voeding direct een enorm positief effect kan hebben op je lichaam en je gemoedstoestand. Ook al ben ik nog geen kilo afgevallen, voel ik me al een stuk fitter door het eten van gezonde en natuurlijke voeding. Ik besef dan heel goed wat al die koolhydraat- en suikerrijke producten met mijn lichaam doen.

Op vrijdag 1 januari (ik weet het, echt heel cliché) ben ik van plan om het koolhydraatarme dieet te volgen van Jasper Alblas. Dit heb ik al eens eerder gevolgd en dit werkt ontzettend goed.

Doe je mee?

Laat hieronder dan een bericht achter en vertel me wat jouw eerste ervaringen zijn. Ik ben benieuwd!

Afvallen gaat sneller als je elkaar helpt. Like ons op FB en deel je ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sign up to our newsletter!