Afvallen met maaltijdboxen

Vetverbranding stimulerenAfvallen door gezond eten

Zo na de feestdagen en in het begin van het nieuwe jaar gaan we met z’n allen weer op zoek naar manieren om af te vallen, op dieet te gaan en snel ons overgewicht kwijt te raken.

Hier spelen de sportscholen, de dieetproducten en websites goed op in: ze adverteren meer, de sportschoolinschrijvingen schieten omhoog en ga zo maar door.

Omdat er zoveel manieren zijn om af te vallen en de meeste daarvan niet eens werken of meer nadelen hebben dan voordelen, ga ik het in dit artikel een stuk simpeler voor je houden. We houden het basic en bij het belangrijkste element: we gaan namelijk afvallen door gezond eten.

Geen voornemens maar keuzes

Ik ga je niet alleen vertellen hoe je gezond kunt eten en afvallen. Daar hoort ook een stukje coaching bij. Daarom wil ik graag beginnen met het volgende.

Zoals we weten hebben we allemaal mooie, goede voornemens en bij de meeste van ons is dat gezonder leven, afvallen en meer bewegen etc. Al jaren zien we deze trend na de jaarwisseling waarin we massaal aan een dieet gaan of ons inschrijven bij de sportschool. Wat je nog veel meer ziet zijn de mensen die nooit werk hebben gemaakt van hun voornemens.

Daarom ga ik je vragen om die voornemens eens te veranderen in keuzes. Maak de keuze en doe het! Niet meer “ik ben van plan”, of “ik wil”. Als je het echt wilt, maak je nu die afspraak met een sportschool, voedingscoach of andere middelen om je doel te bereiken.

Niemand gaat je helpen om je doel te bereiken, dat moet je echt zelf doen. Mijn tips kunnen je alleen helpen en bieden ondersteuning bij wat je wil bereiken. Als ik je ook maar een beetje op weg heb geholpen dan is mijn missie al geslaagd.

Afvallen door gezond eten

Nu we dat hebben gehad en jij je keuze hebt gemaakt, ga ik je vertellen over de makkelijkste vorm van afvallen, namelijk door gezond te eten. Ja, je zou bijna denken dat dat niet kan omdat er zoveel zogenaamde manieren zijn om gewicht te verliezen waarvan er veel werken, maar nog veel meer niet.

Wat wel werkt is je voeding en nog beter, dit in combinatie met meer beweging. Let er wel op dat gezonde voeding essentieel is en de basis vormt voor een slank lichaam. Zelfs als je een fanatiek sporter bent is goede voeding nog steeds het belangrijkst.

Gezond eten dus. Wanneer je gezond eet en niet te veel, kun je afvallen. Denk aan minder koolhydraten, meer gevarieerd eten, elke week vis en groenten in uitgebalanceerde maaltijden. Ik hoor je al denken, “waar moet ik beginnen?”. Ik ga je daarom ook niet vragen om naar een voedingsexpert te gaan voor veel geld of om een dik boek over voeding te lezen. Ik ga je een makkelijke en snelle manier vertellen.

Dit is het moment waarbij je verbaasd gaat zijn en misschien zelfs een beetje gaat lachen. Een grote kans dat je ze voorbij hebt zien komen, maar ken je de maaltijdboxen al? Zo ja, wist je dat deze maaltijdboxen naast gemak ook een ander groot voordeel hebben? Het voordeel is namelijk, dat je met een maaltijdbox erg gezond gaat eten.

Geen tijd voor gezond eten?

Je weet niet waar je moet beginnen met gezond eten? Waar haal je de recepten vandaan? En kijk je er nu al tegen op om lang in de keuken te staan om deze gezonde maaltijden te bereiden?

De oplossing en de weg naar een gezond eet patroon is echt een maaltijdbox. Ik spreek uit eigen ervaring. Ik ben een jaar geleden in aanraking gekomen met deze inmiddels erg graag geziene box, en sindsdien maak ik er gretig gebruik van.

Steeds meer Nederlanders bestellen een maaltijdbox. Niet alleen omdat je hele lekkere recepten kunt maken, inclusief dat je alle producten thuisbezorgd krijgt, maar ook omdat de gerechten erg gezond zijn. Wanneer je gebruik maakt van een maaltijdbox, eet je gezond waardoor je kunt afvallen. Daarnaast zet je elk gerecht binnen 30 minuten op tafel. De recepten zijn simpel en met verse producten bereid.

Welke maaltijdbox?

Nu vraag je je natuurlijk af waarom een maaltijdbox zo gezond is en welke je zou moeten nemen. Laten we beginnen met waarom deze boxen zo gezond zijn.

Bij de maaltijdboxen die ik hieronder ga benoemen, worden alleen maar verse producten gebruikt die direct van de boer afkomen. Ze zijn vaak biologisch en verantwoord geproduceerd. Bovendien variëren de gerechten elke week, aangezien een gevarieerd voedingspatroon erg belangrijk is voor een gezond lichaam.

Elke week krijg je uitgebalanceerde gerechten die door voedingsexperts in combinatie met chef-koks worden bedacht. Ze zorgen voor voldoende groenten, vlees en vis in de gerechten. Hiernaast zijn ze inspirerend, erg lekker, leerzaam en leuk om te maken.

Wat je bijvoorbeeld zou kunnen doen is op een koolhydraatarmdieet te gaan met de Box Leefstijl Koolhydraatarm van Beebox. In deze box zitten gerechten met biologische, koolhydraatarme producten waarmee je een gezond eet patroon kunt hebben en tegelijker tijd afvallen.

Een andere optie zou bijvoorbeeld HelloFresh kunnen zijn. Dit is zo’n beetje de bekendste maaltijdboxenbezorger en sinds kort werken ze samen met Jamie Oliver, die elke week voor een leuk gerecht in de box zorgt.

Het gezonde van HelloFresh is dat ze met verse producten werken, veel groenten gebruiken in de gerechten en heel belangrijk: er is variatie in de gerechten. Zo is er altijd vlees. En een keer in de week zit er vis bij zit zodat je ook de goede vetten binnenkrijgt.

De gerechten van HelloFresh zijn goed uitgebalanceerd, ze passen perfect binnen een gezond voedingspatroon en daarnaast zijn ze erg leuk en lekker om te maken.

Het voordeel is dat je bij deze box veel keuze hebt in het kiezen van het aantal personen. Het is zelfs mogelijk om voor een persoon te bestellen en bijvoorbeeld tot 5 gerechten. Een ander leuk ding is dat je hier een leuke kortingscode HelloFresh vindt van soms wel € 20,-.

Ik kan nog wel even door gaan met schrijven over gezond eten en leuke boxen. Het feit blijft dat voor 90% van deze boxen je gezonder gaat eten dan je waarschijnlijk nu doet. Daarnaast is het gemak van geen boodschappen meer doen en alles thuisbezorgd krijgen uiteraard een mooie uitkomst. Zo houd je meer tijd over voor andere leuke dingen. Alleen maar voordelen dus!

Gezonde gerechten

Afvallen gaat sneller als je elkaar helpt. Like ons op FB en deel je ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sign up to our newsletter!