Afvallen? Ga gezond ontbijten!

Gezond ontbijten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gezond ontbijten

Als je graag wilt afvallen, sla dan nooit het ontbijt over. Door je ontbijt over te slaan kan dit het afvalproces tegenwerken. In plaats van het afvoeren van vet, gaat je lichaam juist vetcellen creëren en opslaan. Het is dus raadzaam om elke ochtend gezond te ontbijten zodat je stofwisseling op gang komt.

Je lichaam heeft na het slapen water nodig. Het is daarom goed om de dag te starten met een glas water en eventueel een citroenschijfje. Hiermee breng je je vochthuishouding op peil.

Vetverbranding

Je kunt ook direct beginnen met sporten zodra je wakker wordt. Door te sporten voor het ontbijten, stimuleer je de vetverbranding enorm. Om de vetverbranding op peil te houden zul je elke 2 tot 3 uur moeten eten. Zo kun je na je gezond ontbijt nog een ontbijt snack nemen, lunch, middagsnack, diner en avondsnack.

Als je te weinig op een dag eet, gaat je lichaam in de spaarstand zitten en zal het juist vetten opslaan voor als reserve tijdens ‘barre’ tijden. Daarnaast zal het teveel aan afvalstoffen worden opgeslagen in het vetweefsel.

Om de vetverbrandingsmotor aan te zetten zul je dus iedere dag gezond moeten ontbijten en regelmatig te moeten eten.

Smoothie maken

Een heerlijk voorbeeld van een gezond ontbijt is een groene smoothie. Je kunt een smoothie heel gemakkelijk meenemen voor onderweg als je naar je werk moet of als je gaat reizen. Tevens biedt een smoothie uitkomst als je veel haast hebt in de ochtend. Zo bespaar je tijd en kun je toch nog gezond ontbijten.

Zorg ervoor dat je je smoothie vult met ingrediënten die een vullend effect hebben voor je maag waardoor je sneller verzadigd bent. Je zult in de ochtend minder last krijgen van honger. Voorbeelden zijn chiazaad, havermout en gemalen lijnzaad.

Smoothie recepten

Smoothie recept

Hieronder een lekkere smoothie recept om de dag mee goed te kunnen starten:

  • Handje spinazie
  • 1 avocado
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 ml amandelmelk
  • een kwart komkommer
  • 2 geperste sinaasappelen
  • 2 eetlepels chiazaad

Doe alle ingrediënten in de blender en smullen maar.

Ook deze smoothie gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt door hieronder een bericht achter te laten!

 

Afvallen gaat sneller als je elkaar helpt. Like ons op FB en deel je ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sign up to our newsletter!