3 lunch recepten voor werk of school

Lunch recepten voor werk of school

Ik krijg regelmatig te horen dat mensen het heel lastig vinden om iets te maken voor de lunch voor werk of school. Ze hebben geen zin om elke dag brood te eten en iedere keer een salade eten kan op den duur ook erg saai worden. Het ontbreekt het vooral aan inspiratie en tijd.

Met name als je een gezonde lunch wilt meenemen, kan het nogal lastig worden. Gezond eten bereiden kost eenmaal wat meer tijd dan een gewoon broodje smeren. Veel mensen denken vaak de tijd er niet voor te hebben om iets gezonds te maken voor onderweg, school of werk. Ik denk dat het eerder een kwestie is van een juiste mindset, time management en prioriteiten stellen.

Lunch op tijd voorbereiden

Als ondernemer begrijp ik maar al te goed hoe moeilijk het is om gezond te blijven eten en dit vol te houden. Ik gaf een tijdje meer prioriteit aan werkzaken die uitgevoerd en afgerond moeten worden, terwijl dit ten koste ging van mijn gezondheid. Alhoewel ik van lekker eten houd, zette ik koken en gezond eten op een laag pitje. Alles moest snel gaan en daarom werd het wel heel erg verleidelijk om te grijpen naar bewerkte voeding.

Totdat ik een online coaching programma volgde over time management. Om een lang verhaal kort te maken, gezond eten en tijd voor jezelf nemen is een onderdeel van je werk of je succes. Door deze informatie ben ik heel anders gaan denken over gezondheid en gezond eten.

Sindsdien maak ik gewoon tijd vrij voor het bereiden van een lekkere en gezonde maaltijd. Dit is immers ook werktijd. Inmiddels is dit een gewoonte geworden. Maar net als vele anderen heb ik doordeweeks minder tijd dan in het weekend. Daarom probeer ik het koken en bakken goed in te plannen in mijn dagelijks schema.

Bakken doe ik vaak in het weekend. Dit zijn voornamelijk zoetige tussendoortjes die ik voor een paar dagen kan bewaren. Wel zoveel mogelijk suiker-, zuivel- en glutenvrij natuurlijk. Deze snacks zijn heel erg geschikt om onderweg op te eten of om mee te nemen naar werk.

Als ik hartig eten wil meenemen dan maak ik dat vaak de avond van te voren al klaar. Meestal is dit mijn avondeten geweest. Ik maak altijd meer dan een normale portie zodat wat ik overhoud aan eten, mee kan nemen naar de volgende dag. Dit scheelt mij heel veel tijd en energie.

Lunch recepten

Meer tips

Dan willen de meeste mensen ook nog een beetje variëren in de gerechten. Wat je thuis zou kunnen doen is meerdere gerechten tegelijkertijd koken en bakken zodat je doordeweeks kunt kiezen wat je wilt gaan eten. Bewaar bepaalde gerechten desnoods in de vriezer om de houdbaarheid iets te verlengen.

In bovenstaande video’s worden drie verschillende, heerlijke lunch recepten gepresenteerd. Zo te zien moet je er wel iets meer tijd voor uittrekken wil je kunnen genieten van een smakelijke lunch. Maar dan heb je ook wat en hoef je geen saaie, kleffe boterham meer te eten!

En als je dan nog steeds geen en tijd en zin hebt om in de keuken te staan, kun je altijd gewoon lekkere snacks kopen in de biologische winkel of bij een verswinkel terecht voor heerlijke lunch maaltijden. Iedereen heeft een ander budget, werkplaats en schema dus ik zou zeggen, probeer uit te vinden wat voor jou het beste werkt!

 

 

 

 

 

Afvallen gaat sneller als je elkaar helpt. Like ons op FB en deel je ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sign up to our newsletter!