2 handige apps om af te vallen

Handige apps

stress en mediteren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Handige apps

Nadat ik vanochtend wakker werd zag ik op Nu.nl een artikel over handige apps die passen binnen een gezonde levensstijl. Het artikel trok direct mijn aandacht aangezien ik dacht dat dit best een interessante hulpmiddel kan zijn voor het afvallen.

Dus heb ik vervolgens twee gratis apps gedownload die ik wil testen om te kijken of ze daadwerkelijk bijdragen aan een gezonde levensstijl.

Stress en mediteren

De eerste die ik heb gedownload is de app met de titel ‘Stop, Breathe & Think. Dit is een app waarbij je leert om te mediteren en om regelmatig meditatiesessies in te lassen in je dagelijks leven.

Op het eerste gezicht zul je wellicht wel denken wat deze app nou met afvallen te maken heeft. Echter, dit kan een ontzettend belangrijke factor zijn om jouw gezondheid te verbeteren en ook nog eens het afvallen enorm stimuleren.

Stress kan namelijk oorzaak nummer 1 zijn van overgewicht. Ik kan het wel weten. Toen ik een personal trainer inschakelde omdat ik mijn laatste restjes vet er niet afkreeg, kreeg ik de diagnose gesteld dat mijn lichaam te veel stresshormonen aanmaakte, oftewel cortisol. Dit bleek een van de redenen te zijn waardoor ik niet goed kon afvallen.

Op zich vond ik dit niet verwonderlijk want als ondernemer heb je eenmaal te maken met fysieke en/of emotionele stress. In mijn geval had ik veel last van emotionele stress en daar reageerde mijn lichaam er erg goed op: ik kwam aan en viel niet meer af. Van de personal trainer kreeg ik vervolgens aangepast voedings- een trainingsschema mee waarmee ik het cortisolgehalte flink kon reduceren.

Ook heb ik een mindfulness cursus gevolgd om stress aan te pakken. Hier heb ik geleerd om te mediteren en welke oefeningen ik toe kon passen om me weer helemaal rustig te voelen. Op deze wijze kun je stress heel goed onder controle houden. Dit heeft dan ook weer positieve invloed op je gewichtsverlies.

Daarom vind ik deze app goed passen voor dit platform. Het is goed om regelmatig pauzes in te lassen en diep adem te halen om productief te zijn en uiteraard om goed te kunnen afvallen.

Voedingsdagboek

De tweede app die ik heb gedownload is de VirtuaGym Food. Dit is een voedingsdagboek waarbij je iedere keer noteert wat je eet en aan calorieën binnenkrijgt. Nadat je eerst je persoonlijke doelen en gegevens hebt ingesteld, rekent de app automatisch uit wat jouw dagelijkse behoefte moet zijn aan voeding.

Handige apps

handige app om af te vallen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stel, je wilt 20 kilo afvallen. Dan laat de app zien wanneer je deadline zou moeten zijn om die 20 kilo af te hebben gekregen. Maar het laat ook zien hoeveel calorieën je per dag mag innemen. Verder kun je de verhouding aflezen van koolhydraten, vetten en eiwitten die je per maaltijd mag consumeren.

Daarnaast kun je ook alle voeding bijhouden en registreren die je op een dag eet. Zo word je bewust van je eigen eetgedrag. Als je met je eigen ogen ziet hoeveel je ongemerkt aan calorieën naar binnenwerkt, zul je enorm schrikken.

Door bewust te zijn van je eetgedrag, ga je ook betere keuzes maken. Zo ga je eerder besluiten om die lekkere stroopwafel niet te eten omdat je weet dat er dan nog eens 400 calorieën binnenkomt. En door iedere keer bewust te zijn iets niet te eten, ga je automatisch ook afvallen.

Stel, je besluit om elke avond het toetje over te slaan. In eerste instantie kun je op korte termijn niet zien dat je bent afgevallen. Echter, op de langere termijn verlies je hierdoor wel 3 kilo binnen een jaar, slechts door het toetje over te slaan.

Compound effect

Dit doet me denken aan het boek Compound Effect van Darren Hardy die ik ooit heb gelezen. Of je nu wilt afvallen of succes op je werk wilt bereiken, het begint allemaal met kleine stappen om gedragsverandering blijvend te maken.

Ik vind dit een inspirerend boek want het heeft mij ook geholpen om bepaalde negatief gedrag om te zetten in iets positiefs. Zo behoor ik tot de categorie ‘big spender’ als je mijn gedrag wilt indelen binnen de financiële wereld. Door mijn uitgaven iedere keer te noteren en te werken met een budget, hoe klein ook, kreeg ik meer inzicht in mijn financiële situatie. Iedere keer begon ik beter na te denken of ik mijn euro wel of niet wilde spenderen. Uiteindelijk bespaarde ik hiermee elke maand geld.

Dit kun je uiteraard ook doortrekken naar het afvallen. Als je dus bewust wordt van wat je per dag eet en wat jouw maximale behoefte is aan calorieën, kun je  gemakkelijker beslissen om iets niet te eten zodat je uiteindelijk je streefgewicht gaat halen.

Daarom kan ik je VirtuaGym Food ook van harte aanbevelen. Het zal je zeker helpen om af te vallen.

Heb jij bovenstaande apps ook gedownload? Laat me weten wat jouw ervaringen zijn en laat hieronder een bericht achter!

Afvallen gaat sneller als je elkaar helpt. Like ons op FB en deel je ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sign up to our newsletter!